за нас кариера контакти портал
bio
биомеда ексклузивно промоции търговски условия продукти
   
 
 
регистрация      забравена парола

Сайтът съдържа секции с ограничен достъп. Моля, регистрирайте се, за да получите пълен достъп до тях.

 
   
 

OSTEOCARDIX® - ЗА ПО-ЗДРАВИ КОСТИ И ПО-СИЛНО СЪРЦЕ !

НОВО, ИНОВАТИВНО И ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР !!!

ВИСОКОЕФЕКТИВНА НАТУРАЛНА ФОРМА НА ВИТАМИН К2 /МЕНАХИНОН-7/От началото на м.октомври  2011 Биомеда 2000 ЕООД, пусна за първи път  на българския пазар натурална форма на Витамин К2 под името Osteocardix®. Osteocardix® таблетки е иновативен продукт на Итек Фарма продукти ЕООД, разработен и произведен  под контрола и в сътрудничество с европейските научноизследователски институти – университета в Маастрихт  и VitaK- Холандия .

Osteocardix® е източник на Витамин К2 и подпомага поддържането на здрави кости, допринася за подобряване на костната плътност и намалява риска от фрактура при остеопороза, благоприятства възстановителните процеси след костни фрактури, подобрява еластичността на кръвоносните съдове и здравословното състояние на сърцето. Важна функция на Витамин К2 е преодоляването парадокса на калция, като насочва калция от артериите към костите, където е необходим. Неслучайно откривателят на тази функция на Витамин К2 получава Нобелова награда за медицина.

Osteocardix® е натурален продукт, в производството на който не са използвани генно-модифицирани суровини или микроорганизми. Активната съставка, натурален Витамин К2 под формата на менахинон се изолира от традиционната японска храна натто и се формулира в таблетна форма удобна за ежедневна употреба. 

На основата на научно изследване, клинични изпитвания при хора и получените доказателства, че загубата на костно вещество след менопаузата и свързаното с възрастта втвърдяване на кръвоносните съдове могат да бъдат намалени значително чрез допълнителен прием на витамин К2, през 2009 г. Европейската Агенция за Безопасност на Храните (EFSA) излезе с препоръка дневно да се приемат 45 микрограма натурален витамин К2 като менахинон-7 с цел подпомагане на адекватното съдържание на витамин К и поддържане на здравословното състояние на костите и сърдечно-съдовата система.

Osteocardix® се предлагат в опаковки  по 30 таблетки.  Една таблетка Osteocardix® на ден осигурява необходимия ежедневен прием от 45 мкг на Витамин К2.

OТ НАТТÓ ДО OSTEOCARDIX ® - НАЙ-ДОБРОТО  ОТ ЯПОНСКАТА ТРАДИЦИЯ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ

Наттó е традиционна японска храна, която се приготвя от сварени соеви зърна, които се ферментират с естествена закваска от щама Bacillus subtilis var.natto. Консумацията на наттó в Япония  е вековна традиция, започнала някъде около 3000-1000 годинa преди н.е. Древните самураи-войни са консумирали наттó ежедневно, но също са хранили и конете си с него, за да се увеличи тяхната бързина и сила.

Наттó има много силен и остър аромат, който е специфичен и изисква от потребителя да свикне с него. Това е една от причините наттó да не се разпространи извън територията на Япония. Въпреки това, японците, продължават да консумират наттó на практика ежедневно, като го комбинират с ориз, соев сос и други традиционни храни. Счита се, че една от причините, японците да живеят по-дълго от нас и да имат по-малко проблеми със сърдечно-съдови и костни заболявания е именно ежедневната консумация на наттó.

И ако вече няма съмнение, че редовната консумация на наттó се свързва с намалена костна загуба, особено при жени в постменопауза, най-новите изследвания показват по неоспорим начин ролята на витамин К2 приеман под формата на менахинон-7 за намаляване на образуването на калцификати в кръвоносните съдове – процес, който е в основата на повечето сърдечно-съдови заболявания. Нещо повече, наскоро приключилото мащабно изследване в Холандия показа, че дългосрочният прием на поне 45 мкг Витамин К2 като менахинон-7 намалява риска от сърдечно-съдова смъртност с 50%, а рискът от смъртност по всякакви  причини е с 25% по-нисък!

Защо трябва да приемаме Vitamin K2?

За съжаление, не можем да си набавим необходимото съдържание на Витамин К2 чрез храната. Европейските норми препоръчват ежедневния прием на 45 μg Витамин К2.Една таблетка Osteocardix® осигурява необходимия ежедневен прием на Витамин К2.

Osteocardix® е регистрирана  търговска марка!

Osteocardix® е съобразен с фактора стойност и е изключително достъпен за българските потребители.

Osteocardix® е хранителна добавка и е достъпен в  аптеките и дрогериите.

Препоръчителна цена на дребно на Osteocardix® tabl.45mkg x 30 – 15.30 лв

Osteocardix® е регистрирана  търговска марка!

Собственик на търговската марка : ИТЕК ЕООД

Дистрибутор за България: Биомеда 2000 ЕООД

Виж цялата брошура ТУК

Виж листовка ТУК

Виж постер ТУК

За повече информация: www.osteocardix.com.

 
 
 
site map
Site privacy statement Make Biomeda 2000 home page Add to favorites
Last update: 20.02.2013 Copyright © 2010 - Biomeda 2000 Ltd. All rights reserved.
 
 
e-business